Lokale economie

Lokale Economie

Raad voor Lokale Economie

  • Via de Raad voor Lokale Economie onderhouden we regelmatig overleg met lokale ondernemers. Dit platform stelt ons in staat om systematisch advies te vragen en de noden van de ondernemers te horen. Deze samenwerking helpt ons om beleid en initiatieven te ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeften van onze lokale economie.

Ondernemingsorganisaties

  • We participeren actief in de activiteiten van ondernemersorganisaties zoals VOKA, UNIZO, en H2O. Door deze deelname bouwen we een netwerk op en kunnen we waardevolle gegevens, vragen en bekommernissen uitwisselen. Dit draagt bij aan een betere afstemming tussen de gemeentelijke en bedrijfsbelangen.

Openbedrijvendag

  • Halen nam deel aan de Openbedrijvendag, wat een groot succes bleek te zijn voor de deelnemende ondernemingen. Sommige bedrijven verwelkomden meer dan 5.000 bezoekers, wat niet alleen de zichtbaarheid van de lokale ondernemingen vergrootte, maar ook de betrokkenheid van de gemeenschap stimuleerde.

Dienst Lokale Economie

  • De Dienst Lokale Economie werd verder uitgebouwd en fungeerde tijdens de coronaperiode als een belangrijke informatiebron voor ondernemers. We hebben ondernemers voorzien van essentiële informatie over zaken als bouwprojecten, overstromingsgevaar en nieuwe regelgeving, om hen te ondersteunen in een uitdagende periode.

Haal-het-in-Halen

  • De actie “Haal het in Halen” is uitgegroeid tot een succesvol initiatief met dit jaar meer dan 50 deelnemers. Deze actie stelt lokale handelaars en ondernemers in staat zich kenbaar te maken aan inwoners, inclusief die van buurgemeenten. Dankzij de ondersteuning van onze dienst Lokale Economie en communicatie was de inspanning voor de deelnemers beperkt. Klanten die minstens 5 stempels verzamelden, maakten kans op waardevolle geschenkenmanden ter waarde van meer dan €750.

Haal-het-in-Halen Kadobon

  • Als reactie op de vraag van zowel particulieren als handelaars hebben we de “Haal-het-in-Halen”-kadobon geïntroduceerd. Deze bonnen kunnen in vrijwel elke Halense handelszaak worden gebruikt. Het biedt een eenvoudige manier voor mensen om een mooi geschenk te geven, met volledige vrijheid in de keuze van de winkel waar de bon gebruikt wordt.

DCO (voorheen PWA)

  • We blijven DCO Halen (voorheen PWA) ondersteunen door hen een locatie bij het dienstencentrum te bieden. Dankzij een reorganisatie, waarbij het stadsbestuur nauw betrokken was, kunnen we zorgen voor de leefbaarheid en betaalbaarheid van deze diensten. Dit garandeert ook de toekomst van het personeel (70 à 80 personen) door samenwerking met INZET.

Stimuleren van Tewerkstelling voor Mensen met een Beperking

  • We zetten ons in om mensen met een beperking in te schakelen binnen onze diensten. Dit initiatief fungeert als voorbeeld voor andere werkgevers en benadrukt onze inzet voor inclusieve werkplekken.

Kerstversiering

  • Samen met lokale handelaars hebben we, na de coronaperiode en de energiecrisis, extra inspanningen geleverd om de kerstversiering op te waarderen. In elk kerkdorp en in het centrum van Halen was deze verbeterde kerstversiering een groot succes, wat de feestelijke sfeer in onze gemeente aanzienlijk verhoogde.