Buitenschoolse kinderopvang

Nieuwbouw BKO Loksbergen

Een volledig nieuw gebouw voor BKO Loksbergen werd opgetrokken en in gebruik genomen. Dit gebouw voldoet aan de normen voor het opvangen van 72 kinderen. Aangezien dit de grootste opvanglocatie is, wordt deze ook tijdens schoolvakanties als hoofdlocatie gebruikt.

Aanpassingen BKO Zelem

In BKO Zelem zijn aanpassingswerken uitgevoerd, met een speciale focus op het sanitair, om beter te voldoen aan de huidige noden van de opvang.

Aanpassingen BKO Halen

Bij BKO Halen zijn aanpassingen doorgevoerd, waaronder een verbeterde ingang, om de toegankelijkheid en functionaliteit van de opvang te verhogen.

Kwaliteitslabel Kinderopvang

Onze opvanglocaties voor schoolkinderen hebben een kwaliteitslabel van Kind en Gezin en voldoen daarmee aan de gestelde kwaliteitsvoorwaarden. Dit waarborgt een hoog niveau van zorg en veiligheid voor de kinderen.

Ondersteuning Pedagogische Coach

We hebben gezorgd voor de inzet van een pedagogische coach die ondersteuning biedt aan de begeleid(st)ers van de buitenschoolse kinderopvang. Deze ondersteuning helpt hen om pedagogisch gerichter te werken met de kinderen.

Lokaal Loket Kinderopvang

Dit loket biedt ouders informatie en ondersteuning bij het vinden van geschikte kinderopvang. Het lokaal loket werkt samen met OpvangVlaanderen.be om een uitgebreide en toegankelijke dienstverlening te bieden.

BOA-Decreet

  • Algemeen: De stad werkt volop aan een geïntegreerd aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) voor álle kinderen en gezinnen. De stad vervult hierin vooral een ondersteunende rol. Samen met de scholen, academies en verenigingen wordt gewerkt aan de verdere optimalisatie en efficiëntie van de buitenschoolse opvang. Enkele concrete stappen hiertoe zijn reeds gezet.