Verkeersveiligheid

Aanpassingen snelheidszones 30 – 50:
In samenspraak met alle betrokken partijen en na goedkeuring door de verkeerscommissie zijn de snelheidsbeperkingen aangepast in de Generaal De Wittestraat, Gennepstraat, Lindestraat, Mannekeshaagstraat en August Cuppensstraat.

Aanpassingen Generaal de Wittestraat:
Er is een uitwijkstrook afgebakend om conflictsituaties tussen tegenliggers te vermijden. Tevens zijn gele onderbroken lijnen aangebracht op de stoeprand om duidelijk te maken waar niet geparkeerd mag worden.

Aankopen zoutstrooi-installaties:
Om wegen en fietspaden beter en sneller ijs- en sneeuwvrij te maken, zijn een nieuwe strooi-installatie en een fietspadstrooier aangeschaft.

SAVE-label:
Halen heeft het SAVE-label behaald, uitgereikt door het OVK (Organisatie van Verongelukte Kinderen), dankzij de vele aanpassingen die we hebben uitgevoerd op het gebied van verkeersveiligheid over ons hele grondgebied.

Opleidingen gemachtigd opzichter:
We promoten opleidingen tot gemachtigd opzichter, en jaarlijks ontvangen vrijwilligers het diploma. Hierdoor kunnen zij zowel in Halen als elders in de provincie deze rol vervullen en bijdragen aan een nog betere verkeersveiligheid.

Veilige schoolomgeving:

  • Max 7,5 T in Zelem: In samenwerking met Diest en Lummen is een maximale belasting van 7,5 ton ingevoerd in Zelem om zwaar verkeer uit het centrum te vermijden. Alternatieve vrachtroutes zijn uitgetekend en gecommuniceerd naar de bedrijven.
  • Extra inrichtingen en thermoplasten: Extra verkeersinrichtingen en thermoplasten zijn aangebracht op de rijweg om de veiligheid in de schoolomgeving te verbeteren.