Herinrichting

Heraanleg Parking Sporthal Halen: De parkeerplaatsen bij de sporthal zijn onthard en het asfalt op de rijweg is vernieuwd. De uitvoering hiervan is gepland voor eind augustus, begin september.

Herinrichting Dorpsstraat Zelem: Een stuurgroep met vertegenwoordigers van belanghebbenden heeft meerdere malen vergaderd om een nieuw inrichtingsplan uit te werken voor de Dorpsstraat en het kerkplein. De nadruk ligt op de veiligheid van schoolkinderen en zwakke weggebruikers, evenals op de ontharding en vergroening van de omgeving, met respect voor het archeologisch erfgoed. De plannen worden gefinaliseerd na het archeologisch onderzoek dat in de zomer wordt uitgevoerd. Het geofysisch onderzoek heeft al plaatsgevonden.

Herinrichting Markt: Het archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat er veel belangrijke erfgoedsporen in de ondiepe ondergrond te vinden zijn. Hierdoor moesten de originele plannen in overleg met VMM en Onroerend Erfgoed aangepast worden om zo weinig mogelijk in deze ondergrond te werken. De aangepaste plannen zijn in de eindfase en de bouwvergunning zal binnenkort aangevraagd worden. De aanpassingen zorgen voor extra aandacht voor ontharding, vergroening en waterbuffering (Nederstraat en Generaal de Wittestraat). De herinrichting van de Markt maakt deel uit van het grotere project Streefbeeld Halen-centrum. Door langdurige onderhandelingen over de herinrichting van de N2 werd de Markt uit het project gehaald om hier al eerder mee aan de slag te gaan. Infovergaderingen zullen verder gehouden worden.