Rioleringsprojecten

Verbindingsriool Loksbergen: De verbindingsriool tussen Halen en Loksbergen is afgerond. Dit project omvat gescheiden riolering, nieuwe wegen en fietspaden die een veilige verbinding vormen tussen Liniestraat, Zilveren Helmenstraat en Loksbergenstraat. Het centrum van Loksbergen is heraangelegd met gescheiden riolering, voetpaden en verkeerslichten bij de school.

Kauwplasstraat: De Kauwplasstraat is verder aangelegd tot aan het vorige project, waardoor de fietsverbinding met Zelk volledig is afgewerkt.

Rioleringswerken:

  • Lindestraat: Het eerste deel is heraangelegd met gescheiden riolering, nieuwe wegen en voetpaden.
  • Stokstraat: De Stokstraat is vernieuwd met gescheiden riolering, een nieuwe rijweg en stoepen.
  • Vinnenhoekstraat: Hier is gescheiden riolering aangelegd, de rijweg vernieuwd en de grachten geherprofileerd.

Riolerings- en fietspadenprojecten:

  • Lindestraat: In Kortenaken wordt een waterzuiveringsstation gebouwd waarop het tweede deel van de Lindestraat aangesloten moet worden. De studie voor de aanleg van deze riolering en nieuwe wegenis is gestart. We proberen de beschikbare ruimte maximaal te benutten om fietspaden aan te leggen en zo een veilige fietsverbinding tussen Loksbergen en Kortenaken te realiseren. Dit project is nog in de planningsfase en een infomarkt voor buurtbewoners moet nog plaatsvinden om te bepalen of fietspaden mogelijk zijn.
  • Zijstraten Zilverenhelmenstraat: Dit project is een uitloper van de aanleg van de Verbindingsriool Loksbergen en omvat gescheiden riolering in de Gidsenstraat, Rotemstraat en Holeikstraat. Het project wordt grotendeels gesubsidieerd en de aanbestedingsprocedure is lopende. Een infomarkt voor buurtbewoners is al gehouden.
  • Meldertsestraat: Hier moet een gescheiden riolering aangelegd worden en we streven ernaar om de verbinding tussen Zelem en Meldert van een volwaardig fietspad te voorzien. Dit project vereist zware compenserende maatregelen vanwege het VEN-gebied (Vlaams Ecologisch Natuurgebied) en we hebben de lange en moeilijke procedure gestart om dit mogelijk te maken. Een onderhandelaar is aangesteld.
  • Hagelandstraat: Dit project is tijdelijk on-hold gezet vanwege de hoge kosten en de onvoldoende ruimte voor subsidieerbare fietspaden. We zoeken naar mogelijke alternatieven om een veilige verbinding te realiseren voor zwakke weggebruikers van Loksbergen naar Bekkevoort. Dit project wordt naar de volgende legislatuur overgeheveld.
  • Driesstraat: We hebben de verplichting om in deze straat gescheiden riolering aan te leggen voor de sanering van de Donderbosbeek. Dit project wordt grotendeels gesubsidieerd en de aanbestedingsprocedure is lopende. Het project zit in de ontwerpfase.